IJsblokjes examen

Het is warm, heel warm, de afgelopen dagen. Door de warmte heb ik meer last van jeuk dan ‘normaal’. Overdag gaat het nog, door de afleiding. De avond en nacht zijn lastiger. Het lijkt alsof de mieren op mijn huid dan actiever worden. Het lijkt alsof ze steken uitdelen, zodat mijn spieren in mijn lijf plotseling samentrekken alsof ik een elektrische schok krijg.

Ik google op “jeuk”. “Jeuk” blijkt een plaats in België te zijn. Niet waar ik naar op zoek was, wel een leuk weetje. Ik lees dat menthol poeder/gel voor verkoeling kan zorgen en de jeuk wat kan verzachten. De verkoeling zoek ik tot nu toe in een koude douche voor het slapen gaan. Dat helpt even. De mentholpoeder voert me terug naar een jeugdherinnering. Ik had waterpokken en stond in de badkamer op de rode stenen tegels. Mijn moeder bestrooide mij met mentholpoeder, dat hielp even tegen de jeuk.

Ik ga naar de drogist en haal mentholgel (direct maar twee tubes). In de avond, na mijn koude douche, smeer ik mijn armen, benen, rug en buik in met de menthol gel. Ik smeer gul. Het spul trekt goed in de huid. Ik ruik naar pepermunt. Ik kruip mijn bed in. Na een minuut of vijf krijg ik het koud. Kippenvel op mijn huid. Heel koud. Ik bibber, ik ril, ik klappertand. Ik trek het dekbed (ja echt..) over mij heen. Zo ril en bibber ik erop los. Dat spul brengt inderdaad verkoeling…. Ik voel me een ijsblokje. Of meerdere ijsblokjes in een koud glas cola. Toch zeker een half uur lig ik bibberend en rillend onder mijn dekbed.

Ik weet niet of dit nu het gewenste resultaat is. Door al dat bibberen kan ik ook niet slapen. Jeuk of bibberen. Kiezen uit twee ‘kwaden’. Na een tijdje neemt het bibberen af. Kan het dekbed opzij en heb ik genoeg aan het laken.

Ik val in slaap. In slaap! Heerlijk een paar uur achter elkaar slapen.

Ik ben gezakt voor mijn ijsblokjes-examen, geslaagd voor kampioen bibberen en ik heb geslapen!

Vanavond her-examen: iets minder dik smeren…..

2 antwoorden op “IJsblokjes examen”

  1. Wat vervelend die jeuk! Hopelijk heb je de afgelopen nachten goed kunnen slapen zonder het koud te hebben.

    1. Gezakt voor het herexamen… Van de huisarts pilletjes gekregen die mij gelukkig door de nacht heen helpen. Ik had dus mazzel deze heel warme nacht 😉

Reacties zijn gesloten.